Zwemwater meten en bemonsteren - All Water Services
Zwemwater
Meten, bemonsteren en analyseren van zwemwater


Omdat veiligheid altijd voor gaat

Zwemwater moet altijd veilig zijn. Iedereen moet immers zonder enig gevaar van besmetting met bacteriën van het water kunnen genieten. Om dit te kunnen garanderen is het nodig dat het zwemwater periodiek en op een professionele wijze wordt onderzocht. In opdracht van gemeenten en organisaties verzorgen wij de bemonstering en analysering van verschillende zwemlocaties in heel Nederland.

Bemonstering

Het zwemwater bemonsteren wij volgens de richtlijn NEN 6600-1.

Hoe wij te werk gaan

Wij nemen ter plaatsen monsters van het open zwemwater. Op locatie conserveren we de monsters volgens NEN-EN-ISO 5667-3. De gegevens van de monsters, waaronder de unieke barcode(s) worden ter plekke op de smartphone in de werkopdracht ingevoerd. Vervolgens worden de monsters gekoeld naar het laboratorium getransporteerd.

Analyses

De zwemwatermonsters worden in de door de RvA-geaccrediteerde laboratoria geanalyseerd op de parameters zoals die vooraf met de opdrachtgever zijn overeengekomen. All Water Services werkt als onafhankelijk bureau samen met verschillende laboratoria verspreid over het hele land.

Rapportage

In de rapportage worden de unieke barcodes van de monsterverpakkingen opgenomen en per monster worden de analyseresultaten van het laboratorium vermeld. Ook wordt alle relevante informatie over de wijze van bemonsteren in de rapportage opgenomen. U kunt als klant realtime de rapportages in uw eigen dossier via onze website 24/7 inzien.

Advisering

All Water Service is een onafhankelijk bureau voor de bemonstering van diverse soorten water. Onze medewerkers zijn professionals op hun vakgebied en kunnen u indien nodig adviseren over de uitkomsten van de bemonsteringresultaten. Verder werken wij samen met gerenommeerde adviesbureaus.

Zwemwater kinderen

Zwemwater strand

Blauwalg gevonden